دکتر اسحاق جهانگيري ظهر امروز (چهارشنبه) در ديدار «مولوت چاوش اوغلو» وزير خارجه ترکيه اظهار داشت: اقدامات گروههاي تروريستي در منطقه هم منجر به ارائه چهره نامطلوبي از اسلام شده و هم باعث گرديده دشمنان فرصتي براي ترويج اسلام هراسي پيدا كنند که بايد با تدابير کشورهاي اسلامي به اين مسائل و مشكلات خاتمه داده شود.
دکتر جهانگيري همچنين مسائل و موضوعات مربوط به مناسبات دو جانبه ايران و ترکيه را پراهميت خواند و برلزوم تصميمگيري جدي و سرعت بخشيدن به رفع موانع در جهت تحقق اهداف تعيين شده در روابط دو کشور تاکيد کرد.
معاون اول رييس جمهور افزود: در سفر آقاي اردوغان به تهران و سفر دکتر روحاني به آنکارا توافقات خوبي ميان دو کشور امضاء و مطالب مهمي در خصوص روابط دو جانبه مطرح شد که اجراي اين توافقات، پيگيري جدي از سوي دو كشور را مي طلبد.
دکتر جهانگيري همچنين با اشاره به روند رو به کاهش مبادلات تجاري ميان دو کشور طي سالهاي اخير خاطر نشان کرد: در مذاکرات روساي جمهور دو کشور، توافقي مبني بر ارتقاء حجم مبادلات تجاري به 30 ميليارد دلار در سال 2015 صورت گرفت و به نظر ميرسد اين رقم قابل دسترسي است اما لازمه آن اين است که با سرعت موانع پيش رو را از ميان برداريم.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينکه روابط با ترکيه از اهميت فراواني براي جمهوري اسلامي ايران برخوردار است، بر لزوم برداشتن گامهاي اساسي در جهت ارتقاء روابط اقتصادي و همچنين تشکيل کميسيون مشترک همکاريهاي دو کشور تاکيد کرد و افزود: تشکيل اين کميسيون ميتواند گام مهمي در جهت رفع موانع و گسترش روابط تجاري في مابين باشد.
وزير خارجه ترکيه نيز در اين ملاقات با اشاره به مذاکرات مفيد و سازنده خود با وزير امور خارجه کشورمان گفت: در مصاحبه مطبوعاتي مشترک امروز، پيامهاي مثبتي در ارتباط با روابط دو جانبه و اراده ترکيه در خصوص مسائل منطقه و بحران موجود مطرح شد که اميدوارم اين پيامها نتايج خوبي در بر داشته باشد.
مولوت چاوش اوغلو اظهار داشت: با روي کار آمدن دولت جديد در ايران رفت و آمدها و مراودات ميان تهران و آنكارا جديتر و واقعبينانه تر شده و اميدوارم اين روند روبه رشد در سال 2015 نيز ادامه پيدا کند.
وي از تصميم رييس جمهور ترکيه براي سفر به ايران درسال 2015 خبر داد و خواستار برنامه ريزي براي فراهم شدن مقدمات جهت تدوين و امضاء موافقت نامههاي تجاري و اقتصادي بيشتر ميان دو کشور شد.
وزير خارجه ترکيه با بيان اينکه دو کشور ممکن است در برخي موارد ديدگاه متفاوتي داشته باشند، تصريح کرد: با اين حال اهداف دو کشور در خصوص مسائل و موضوعات بين المللي مشابه است و نگاه مشترکي نسبت به اتفاقات منطقه دارند.
وي افزود: متاسفانه برخي تحولات منطقهاي تاثير مستقيمي بر حجم مبادلات تجاري دو كشور گذاشته که لازم است نسبت به رفع موانع و توسعه تجارت ميان ايران و تركيه تلاش کنيم.
مولوت چاوش اوغلو همچنين از آمادگي شرکتهاي ترکيهاي براي سرمايهگذاري در ايران و همكاري مشترك در زمينه گردشگري خبر داد و خواستار حذف بروکراسي و برخي مقررات دست و پاگير پيش روي سرمايه گذاران و بخش خصوصي ترکيه براي فعاليت در ايران شد.