اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

      
جمعه 11 فروردين 1402 - 31 March 2023
شناسه خبر: 647
تاریخ خبر: 1393/9/24
ساعت: 19:21
معاون اول رييس جمهور:

امنيت، ثبات و پيشرفت ايران در سطح منطقه كم ‌نظير است

جلسه شوراي توسعه و امنيت پايدار شرق و غرب کشور عصر امروز (دوشنبه) به رياست معاون اول رييس جمهور برگزار شد.

دکتر اسحاق جهانگيري رسالت اصلي اين شورا را ايجاد هماهنگي و پيگيري امور و برنامه ها براي توسعه و امنيت پايدار شرق و غرب کشور دانست و افزود: اين شورا بيش از آن که به امور اجرايي بپردازد، بايد نقش پيگيري و هماهنگي داشته باشد.
وي افزود: البته طرح‌ برنامه‌هاي اجرايي جامع و کلان كه بتواند اثرگذاري مطلوبي داشته باشد، مي تواند در پيشبرد برنامه ها در توسعه و امنيت پايدار مناطق مختلف كشور موثر واقع شود.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به در گيري ها و بحران هاي داخلي بسياري از كشورهاي منطقه، امنيت، ثبات و پيشرفت ايران در سطح منطقه را كم ‌نظير دانست و افزود: اين دستاورد نتيجه اقدامات و تلاشهاي همه دست اندرکاران نظام است و بايد بخاطر اين امنيتي كه براي مردم كشور فراهم است، قدردان و شكرگزار باشيم.
وي اظهار داشت: شوراي توسعه و امنيت پايدار شرق و غرب کشور با دستور مقام معظم رهبري و تصويب شوراي امنيت ملي تشکيل شده كه اين موضوع اهميت شورا را دوچندان كرده و جايگاه خاصي براي آن ايجاد مي كند.
دکتر جهانگيري با تاکيد براينکه موضوع توسعه و امنيت در شرق و غرب کشور از حساسيت ويژه اي برخوردار است خاطرنشان کرد: مسائل مهم كشور در برنامه ششم توسعه، به صورت مسئله محور دنبال شده و با همين رويكرد مي توان براي توسعه مناطق شرق و غرب كشور نيز سياست‌هاي روشني را در برنامه ششم گنجاند.
وي همچنين با اشاره به مطالعات و طرح معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور براي استقرار واحدهاي صنعتي و اجراي طرح آمايش سرزمين دراستانها طي برنامه ششم توسعه، گفت: استقرار واحدهاي صنعتي متناسب با شرايط و مزاياي خاص هر منطقه مي تواند نقش مهمي در توسعه اين مناطق ايفا كند و اگر اين اتفاق در مناطق شرق و غرب كشور نيز رخ دهد، شاهد توسعه و ارتقاي امنيت در اين مناطق خواهيم بود.
معاون اول رييس جمهور گفت: دولت تدبير واميد در اين مدت تصميمات مهمي براي توسعه منطقه شرق و غرب کشور اتخاذ كرده که اين رويكرد بايد به عنوان يک جهت‌گيري دنبال شده و ادامه پيدا كند.
دكتر جهانگيري با اشاره به دستور مقام معظم رهبري مبني بر توسعه سواحل مکران تصريح کرد: اين سواحل از فرصت هاي استثنايي و گنجي براي کشور محسوب مي‌شود که متاسفانه تاکنون توجهي به آن صورت نگرفته، اما در دولت تدبير و اميد چند تصميم کليدي براي اين منطقه اتخاذ شده و حتي موضوع تاسيس سازمان توسعه مکران براي هماهنگي و انسجام‌بخشي بيشتر به برنامه ها نيز مدنظر دولت و در دست بررسي قرار دارد.
وي از برنامه‌ريزي براي اتمام گازرساني و تکميل زيرساخت‌هاي مناطق شرق و غرب كشور به عنوان رويکرد ديگر دولت تدبير و اميد نام برد و افزود: برنامه‌هاي بلند مدتي که دولت براي اين مناطق درنظرگرفته طرح‌هايي کليدي هستند که بايد بطور ويژه براي آن وقت گذاشته شود.
معاون اول رييس جمهور تصريح كرد: دولت به طور قاطع از برنامه‌هاي توسعه و امنيت پايدار براي شرق و غرب کشور حمايت مي‌کند و براي تحقق برنامه‌هاي توسعه اي در اين مناطق اهتمام ويژه دارد.
وزير کشور نيز در اين جلسه گزارشي از اقدامات و برنامه‌هاي انجام شده توسط شوراي توسعه و امنيت پايدار شرق و غرب کشور ارائه کرد و از تاكيدات مقام معظم رهبري براي توجه به اين مناطق خبر داد.
دکتر رحماني فضلي با تاکيد براينکه بايد گامهايي اساسي براي توسعه و امنيت مناطق مرزي شرق و غرب کشور برداشته شود گفت: استانهاي شرقي و غربي کشور از ظرفيت‌ها و پتانسيل خوبي برخوردار هستند که بايد با اولويت بندي صحيح و نظارت دقيق زمينه توسعه در اين مناطق را فراهم کنيم.
وي فقر و جهل را ريشه ناامني دانست و با تاکيد براينکه بايد به مناطق شرق و غرب كشور بطور ويژه رسيدگي شود گفت: وزارت کشور آمادگي دارد شاخص هاي عدم توازن و توسعه استانهاي مرزي در مناطق شرق و غرب کشور را احصا کند و برنامه جامعي براي توسعه و امنيت پايدار اين مناطق ارائه دهد.
در اين نشست سردار احمدي مقدم فرمانده نيروي انتظامي امنيت و توسعه را لازم و ملزوم يکديگر عنوان کرد و خواستار افزايش اختيارات استانداران و توجه بيشتر دولت به موضوع امنيت در مناطق مرزي شد.
در اين جلسه معاون امنيتي و انتظامي وزارت کشور و دبير شوراي توسعه و امنيت پايدار شرق و غرب کشور، اين مناطق را داراي اهميت و سرشار از منابع طبيعي و ظرفيت‌هاي اقتصادي دانست و بر لزوم توجه و رسيدگي به اين مناطق تاکيد کرد.
وي همچنين ضمن معرفي کميته‌هاي پنج‌گانه شورا، گزارشي از تعداد جلسات تشکيل شده و تصميمات اتخاذ شده ارائه کرد و در خصوص اقدامات و برنامه‌هاي شورا به بيان توضيحاتي پرداخت.
برنامه ريزي براي توسعه بهداشت و درمان، تربيت نيروي انساني، گسترش پوشش آموزش و پرورش و آموزش عالي، تهيه و تصويب طرح حريم امنيتي استانهاي مرزي،‌ عمران و کنترل مرزي، تبادل مجرمين و همکاري قضايي با کشورهاي همسايه از جمله اقدامات و برنامه‌هايي بود که دبير شورا به آن اشاره کرد.
استانداران سيستان و بلوچستان، آذربايجان غربي، خراسان جنوبي و هرمزگان نيز كه در اين نشست حضور داشتند، گزارشي از وضعيت استان و مشکلات موجود ارايه کردند و بر لزوم برنامه‌ريزي براي جبران عقب ماندگي برخي از شاخص هاي توسعه اين استانها و توجه ويژه براي امنيت مناطق مرزي در شرق و غرب کشور تاکيد کردند.

r_rsar
اخبار برگزيده