اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

      
جمعه 11 فروردين 1402 - 31 March 2023
شناسه خبر: 597
تاریخ خبر: 1393/9/8
ساعت: 12:50
معاون اول رييس جمهور:

توسعه علمي پيش‌نياز توسعه پايدار و همه‌جانبه كشور است

معاون اول رييس جمهور با تاکيد براينکه هيچ يک از برنامه هاي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري در طول يك و نيم سال گذشته جدا از برنامه هاي دولت نبوده است گفت: دولت همه برنامه هاي اين وزارتخانه را نه تنها عين سياستهاي خود مي داند بلکه تمامي اين برنامه ها را برنامه هايي خوب و موفق ارزيابي مي کند.

دکتر اسحاق جهانگيري صبح امروز(شنبه) در مراسم معارفه وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به معرفي 5 وزير براي اين وزارتخانه در اين دولت اظهار داشت: همه کساني که در اين مدت براي تصدي اين وزارتخانه مسئوليت قبول کرده‌اند، نشان داده اند که براي پيشبرد اهداف دولت از هيچ فداکاري و ايثاري دريغ ندارند.
معاون اول رييس جمهور از همه مديران دلسوز و با تجربه که در اين مدت براي قبول مسئوليت در وزارت علوم نه نگفتند و خود را در معرض آزمون قرار دادند، قدرداني كرد.
وي از آقايان دكتر ميلي‌منفرد، ‌دكتر توفيقي، ‌دكتر فرجي‌دانا، دكتر نجفي، دكتر نيلي، ‌دكتر دانش‌ آشتياني به عنوان منظومه‌اي موزون از "اخلاق ، دانش و توانمندي" نام برد و افزود: هيچ يک از اين مديران فهيم و باتجربه به دنبال پست، شهرت و امتيازخواهي نبودند و راه مصلحت و عافيت در پيش نگرفته‌اند و در اين مدت در مقابل هر پيشداوري و حتي هر تهمت و انگي جز به صبر و مدارا عمل ننموده‌اند.
معاون اول رييس جمهور با تاکيد براينکه هيچ حلقه و باندي در وزارت علوم امور را قبضه نکرده است، خاطرنشان کرد: کساني که در يك و نيم سال اخير مسئوليت اين وزارتخانه را پذيرفتند،‌با دعوت رييس جمهور آمدند و از دنياي آرام علم و پژوهش خود به خاطر خدمت به مردم و کشور گذشتند.
معاون اول رييس جمهور در ادامه معرفي‌هاي پي در پي براي تصدي وزارتخانه علوم را دليلي بر اهميت جايگاه اين وزارتخانه نزد رييس جمهور و دولت دانست و افزود: اين وزارتخانه جايگاه رفيع و پراهميتي در نگاه دولت دارد زيرا دولت اصرار دارد مديريت اين بخش همسو با نظر جامعه دانشگاهي کشور انتخاب شود.
دکتر جهانگيري از توسعه علمي به عنوان پيش نياز توسعه پايدار و همه جانبه کشور ياد کرد و افزود: شرط لازم براي پيشبرد توسعه علمي کشور مشارکت فعال دانشگاهيان در زمينه توسعه است.
دکتر جهانگيري اضافه کرد: اگر توسعه علمي مسئله مشترک و ملي کشور شود، اگر چتر علمي بالاي سر اقتصاد و سياست قرار گيرد ، اگرمنطق و تفکر ما به علم نزديک شود و از قواعد و لوازم علمي تبعيت کنيم، مسير توسعه در ابعاد و جوانب ديگر نيز باز خواهد شد.
معاون اول رييس جمهور تصريح کرد: ما مسئولين و کارگزاران نظام چه در دولت و چه در مجلس بايد نگاهمان به نهادهاي علمي و دانشگاهي و همچنين متولي آن که وزارت علوم است از منظر توسعه علمي باشد و نه از پنجره سياست که لازمه آن همسويي و هم سرشتي دولت با دانشگاهيان است.
معاون اول رييس جمهور ادامه داد: دولت به صراحت اعلام کرده و نشان داده که تفاهم و تعامل با دانشگاهيان به عنوان نخبگان کشور را مبناي سياست‌ها و برنامه‌هاي خود قرار داده است.
وي با بيان اينکه دولت وزارت علوم را يکي از رکن‌هاي رکين مي‌داند گفت: در طول يك و نيم سال اخير دفاع از برنامه‌هاي اين بخش در متن برنامه‌هاي دولت و رييس جمهور بوده است.
دکتر جهانگيري در ادامه سخنان خود با قدرداني از تلاشها و زحمات دکتر نجفي که بيش از 3 ماه سرپرستي اين وزارتخانه را بر عهده داشت گفت: قدرت برنامه‌ريزي، توان، تدبير و تواضع ايشان توانست قلب‌هاي دانشمندان، دانشجويان،‌پژوهشگران و محققان را به خود جلب کند.
وي افزود: مديريت موفق دکتر نجفي توانست مسائل مهمي در وزارت علوم را حل کند که يکي از اين مسائل موضوع بورسيه‌هاي تحصيلي بود که با تدابير ايشان به گونه‌اي حل و فصل شد که حتي منتقدين هم از آن تقدير کردند.
معاون اول رييس جمهور همچنين با اشاره به راي قاطع مجلس شوراي اسلامي به دکتر فرهادي از بازگشت ايشان به وزارت علوم پس از 29 سال ابراز خرسندي کرد و گفت: هوشمندي، سلامت نفس و صلابت در کار که در دکتر فرهادي وجود دارد باعث خواهد شد کارها و امور اين وزارتخانه با سرعت بيشتري انجام شود.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينکه دکتر فرهادي از جنس همان سرپرستان قبلي است و در تفکر علمي و درک و فهم سياسي تفاوتي با آنها ندارد خاطرنشان کرد: مشي اعتدالي ايشان با سرپرستان قبل متفاوت نيست و ايشان نيز خود را موظف به پاسخگويي به جامعه علمي مي‌داند.
وي افزود: آقاي دكتر فرهادي همچون سلف‌هاي صالح خود سياست‌هاي دولت را در زمينه "پيشبرد قانون " ، "مبارزه با فساد" و ارتقاي كيفيت پيش خواهند برد و نخواهند گذاشت وقفه‌اي در سياست پيشين در اين زمينه ها بوجود آيد.
معاون اول رييس جمهور خاطرنشان كرد: قطعاً‌ مديران شايسته و توانمند وزارت علوم هم در اين راه يار و ياور ايشان خواهند بود و افزايش سهم علم و فناوري در اقتصاد و درآمد ملي ، توسعه كيفي و علمي دانشگاه‌ها و تجاري‌سازي علم يعني راهبرد‌هاي عملي برگرفته از سياست‌هاي كلان علم و فناوري كشور كه از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شده ،‌ رئوس برنامه‌هاي ايشان و دولت در اين بخش است.
دکتر جهانگيري روز دانشجو و روز وحدت حوزه و دانشگاه را پيشاپيش تبريک گفت و افزود: خوشحال هستم که در اين دو مناسبت مهم، وزارت علوم از وزير برخوردار است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه دولت تدبير و اميد در دوران خاصي مسئوليت اداره امور اجرايي کشور را پذيرفت خاطرنشان کرد: دولت نيازمند برنامه‌ريزي دقيق و استفاده از همه ظرفيت‌ها براي رفع مشکلات بود و با کمک نخبگان کشور، مردم و حمايت‌هاي مقام معظم رهبري توانست دستاوردهاي خوبي در اين مدت حاصل کند.
معاون اول رييس جمهور از تعامل و گفتگو در خصوص مسائل هسته‌اي کشورمان به عنوان يکي از مهمترين موضوعات پيش روي دولت تدبير و اميد ياد کرد و افزود: رييس جمهور با اينکه خود تسلط کاملي بر اين مسائل داشت، يک تيم مذاکره کننده‌ قوي انتخاب کرد تا بتواند در مقابل قوي ترين تيم‌هاي ديپلماسي دنيا از دستاوردهاي علمي و حقوق ملت ايران دفاع کند و تنها به قرائت بيانيه در مذاکرات اکتفا ننمايد.
دکتر جهانگيري اظهار داشت: تا کنون به موفقيت‌هاي خوبي در مذاکره دست پيدا کرده‌ايم و دولت در اين مذاکرات دو هدف اصلي را دنبال مي‌کرد يکي پشتيباني از دستاوردهاي هسته اي و حقوق ملت ايران و ديگري از بين بردن تحريم‌هاي ظالمانه.
وي افزود: امروز ديگر کسي ترديد ندارد که غني‌سازي و فناوري هسته‌اي بايد در داخل کشور داشته باشيم و تحريم‌ها نيز بايد از ملت ايران برداشته شود.
معاون اول رييس جمهور اضافه کرد: امروز همه باور دارند که تحريم راه نادرستي بود که براي تعامل با ملت ايران انتخاب شد و تنها راه تعامل با ملت ايران گفتگو، منطق و استدلال است.
دكتر جهانگيري با اشاره به اينکه کشورهاي مذاکره کننده با جمهوري اسلامي ايران براي دستيابي به تفاهم جامع نيازمند زمان بيشتري بودند به صحبت‌هاي روز پنجشنبه مقام معظم رهبري اشاره و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب با تمديد مذاکرات موافقت کردند و فرمودند اگر حرف منطقي و قرارهاي عادلانه مطرح شود قبول مي کنيم که در اين راستا دولت نيز در تلاش است در اين راه قدم بردارد.
وي همچنين به پشتيباني رهبر معظم انقلاب از تيم مذاکره کننده نيز اشاره کرد و گفت: ايشان تلاش، جديت و ايستادگي هيئت مذاکره کننده ايراني را تحسين کردند و گفتند که هيات ايراني حقاً و انصافاً در برابر حرف زور ايستادگي کرد.
دکتر جهانگيري در ادامه با اشاره به توفيقات خوب دولت در بخشهاي مختلف اقتصادي همچون کنترل تورم و مقابله با رکود تورمي گفت: حذف نرخ ارز ترجيحي و اجراي فاز دوم طرح هدفمندي که در يکسال گذشته انجام شد هرکدام مي‌توانست به ميزان تورم بيافزايد اما با تدابير دولت و برنامه‌ريزيهاي انجام شده تورم از 42 درصد به 17 درصد کاهش يافت به گونه‌اي که بسياري از سازمان‌هاي اقتصادي بين المللي اين موضوع را يکي از مهمترين دستاوردهايي دانستند که يک دولت مي تواند ظرف يکسال به آن برسد.
وي همچنين با اشاره به لايحه خروج از رکود که هم اکنون در مجلس شوراي اسلامي قرار گرفته گفت: اين لايحه هنوز به تصويب نرسيده و در اختيار دولت قرار نگرفته و انتظار ما اين است که مجلس شوراي اسلامي هرچه سريعتر اين لايحه را که مي تواند در خروج از رکود به دولت کمک کند و شرايط اقتصادي را براي مردم بهبود بخشد، به تصويب برساند.
معاون اول رييس جمهور به سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي نيز اشاره کرد و گفت: رويکرد دولت نسبت به اين سياست‌ها رويکرد شعارگونه نيست بلکه آن را يکي از نيازهاي اصلي کشور مي‌داند و معتقد است که بايد به شکل علمي اين سياست‌ها را دنبال کرد.
وي افزود: تا کنون جلسات و نشست‌هاي متعددي در خصوص اين سياست‌ها درشوراي عالي اقتصاد و كميسيون اقتصادي دولت برگزار شده و برنامه‌ريزيهاي لازم براي اجراي اين سياست‌ها در حال تدوين است زيرا همان طور كه مقام معظم رهبري فرمودند اگر توافق با کشورهاي 1+5 نيز حاصل نشود، ما اقتصاد مقاومتي داريم و مي‌توانيم با استفاده از آن، اقتصاد کشور را در برابر تکانه‌هاي خارجي مقاوم سازيم.
در اين مراسم دکتر نجفي سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نيز در سخناني گزارشي از اقدامات انجام شده ارائه کرد و از حضور سه ماهه خود در اين وزارتخانه ابراز خرسندي نمود و از آمادگي خود براي کمک به وزير جديد خبر داد.
دکتر فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري نيز در اين مراسم با قدرداني از راي اعتماد مجلس شوراي اسلامي به برخي از برنامه‌هاي خود براي اين وزارتخانه اشاره کرد و با تاکيد بر لزوم توجه به اسناد بالا دستي گفت: امروز نيازمند آن هستيم که دانشگاه‌هاي کشور به دانشگاه‌هاي نسل سوم تبديل شده و بتوانند دانشگاهي کارآفرين باشند.

r_rsar
اخبار برگزيده