اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

      
دوشنبه 8 خرداد 1402 - 29 May 2023
شناسه خبر: 295
تاریخ خبر: 1393/2/29
ساعت: 20:04
معاون اول رئيس جمهور:

دولت تدبير و اميد اهل شعار نيست و در عمل با فساد مبارزه مي‌کند

معاون اول رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه دولت تدبير و اميد با فساد مبارزه مي کند و اين را در عمل نشان خواهد داد گفت: اين دولت اهل شعار نيست زيرا با شعار نمي توان با فساد مبارزه کرد بلكه فقط مي توان به رقيب سياسي اتهام زد.

دکتر اسحاق جهانگيري عصر امروز (دوشنبه) در مراسم تجليل از نخبگان علمي و فرهنگي ويژه دانشجويان شاهد و ايثارگر اظهار داشت: امروز فساد مانند خوره به جان اين نظام افتاده و مردم مي‌بينند که يک نفر 9 هزار ميليارد تومان از پول اين ملت را به جيب مي‌زند و مشاهده مي‌کنند که کشورهاي ديگر در ميادين مشترک نفتي و گازي، دهها ميليارد دلار از حق اين ملت برداشت مي‌کنند.
معاون اول رئيس جمهور ادامه داد: مردم از مديران کشور انتظار ندارند که بنشينند و تماشا کنند تا کشورهاي ديگر حق اين ملت را ببرند و مديران فقط نظاره‌گر باشند. اين هم نوعي فساد است.
دکتر جهانگيري خاطرنشان کرد: قبل از مسئوليت فعلي به يکي از بزرگان کشور نامه‌اي نوشتم و گفتم که فلان کشور حتماً در ايران پول خرج مي‌کند که پروژه‌هاي نفت و گاز ايران به بهره‌برداري نرسد تا آن کشور بتواند از منابع مشترک بهره‌برداري کند و نحوه خرج کردن اين پول هم هر دفعه به طريقي متفاوت است؛ گاهي يک مجموعه و گاهي يک مدير بدنام مي‌شود و يا در کاري سنگ‌اندازي مي‌شود تا طرح‌ها و پروژه‌هاي ايران به سرانجام نرسد و آنها بتوانند نفت و گاز را ببرند.
معاون اول رئيس جمهور در ادامه سخنان خود با بيان اينکه شهدا و ايثارگران حق بزرگي بر گردن همه ما دارند تصريح کرد: کساني که روزهاي سخت جنگ را به ياد دارند مي‌دانند که در آن روزها انقلاب نوپاي اسلامي تازه شکوفه زده بود و مي خواست حرف جديدي را در دنيا مطرح کند اما مورد تاخت و تاز دشمنان و حزب بعث قرار گرفت و تمام غرب نيز با دشمنان همراهي کردند اما ملت ايران يک تنه از کيان انقلاب و کشور دفاع کرد.
دکتر جهانگيري گفت: وقتي گفته مي‌شود که دوران دفاع مقدس با برکاتي براي کشور همراه بود عده‌اي ايراد مي‌گيرند که نتيجه جنگ ويراني و به شهادت رسيدن نخبگان کشور بود اما غافل هستند که يکي از برکات دوران دفاع مقدس اين بود که نظام جمهوري اسلامي بيمه شد.
معاون اول رئيس جمهور يکي از غفلت‌ها را عدم توجه به سرمايه‌هاي اجتماعي دوران دفاع مقدس دانست و گفت: سرمايه اجتماعي و اعتماد مردم از مهمترين سرمايه‌هاي يک کشور هستند که به سادگي به دست نمي‌آيد و براي به دست آوردن آن بايد هزينه‌هاي فراواني شود و وظيفه ماست که از اين سرمايه گرانبها و مهم حفاظت کنيم.
دکتر جهانگيري افزود: اگر قدر سرمايه‌هاي اجتماعي که در اثر دفاع مقدس به وجود آمد را به خوبي بدانيم همين سرمايه‌ها به تنهايي کفايت مي‌کند تا کشور از بحران‌هايي که دشمنان ايجاد مي‌کنند عبور نمايد همانطور که در تمام سالهاي پس از انقلاب نظام اسلامي با تکيه بر همين سرمايه‌ها توانسته در مقابل دشمنان مقاومت کند.
وي با تاکيد بر اينکه ملت ايران مديون شهدا، ايثارگران و جانبازان هستند گفت: ما بايد قدردان شهدا باشيم و دولت وظيفه خود مي‌داند که از آرمان‌هاي امام خميني (ره) و شهدا حفاظت و حراست کند.
دکتر جهانگيري با اشاره به حضور نخبگان علمي و فرهنگي در اين مراسم افزود: اين افراد نيروهايي هستند که آينده کشور در دست آنهاست و مجموعه‌اي که به اسم نخبگان علمي در ايران شناخته مي‌شوند قادر هستند بخشي از مشکلات کشور را مرتفع سازند.
معاون اول رييس جمهور تصريح کرد: مديريت‌ها و دولت‌ها بايد فضايي را به وجود آورند که نخبگان شناسايي شده و نظرات و ديدگاه آنان در مجموعه اجرايي کشور مورد پذيرش و احترام قرار گيرد.
وي تاکيد کرد: دولت تدبير و اميد اصرار دارد هيچ فاصله‌اي بين نخبگان و حاکميت کشور ايجاد نشود و اگر هم تاکنون ايجاد شده اين فاصله از ميان برداشته شود.
دكتر جهانگيري يکي از رسالتهاي بنياد ملي نخبگان را ايجاد فضاي نظريه پردازي و توليد علم توسط نخبگان دانست و گفت: نبايد اجازه دهيم ايران با اين همه ظرفيت و نيروي انساني توانمند، از چرخه علمي دنيا عقب بيفتد و اين رسالتي خطير است که بر دوش نخبگان علمي کشور نهاده شده است.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اينکه نبايد پژوهش‌ها و نظريات نخبگان تنها در گوشه کتابخانه‌ها باقي بماند، بر لزوم تبديل علم به ثروت در کشور تاکيد کرد و گفت: خوشبختانه يکي از بخش‌هاي سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي مقام معظم رهبري به همين موضوع پرداخته و بر تبديل اقتصاد کشور به اقتصاد دانش بنيان تاکيد شده است.
دکتر جهانگيري اضافه کرد: وقتي سخن از اقتصاد دانش بنيان مي‌شود در حقيقت منظور سرمايه‌هاي مادي نيست بلکه در اين زمينه تکيه ما بر فکر و دانش انسانهاست.
وي با تاکيد بر ضرورت شکل‌گيري شرکت‌هاي دانش بنيان خاطرنشان کرد: بايد از اين شرکت‌ها حمايت شود و توليدات آنها در بازار عرضه گردد که اين موضوع در سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي گنجانده شده و دولت نيز بر اجراي اين سياست‌ها اهتمام جدي دارد.
معاون اول رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وضعيت اجرايي كشور گفت: يکي از اصلي‌ترين سياست‌هاي دولت در سال جاري خروج از شرايط رکود است. در سالهاي قبل به دلايل مختلف، کشور با رکود تورمي بسيار آزاردهنده روبرو شد و دولت در سال گذشته تمرکز اصلي خود را بر موضوع تورم معطوف کرده بود و امسال نيز خروج از رکود در دستور کار قرار گرفته است.
وي با تاکيد بر اينکه دولت قصد دارد بدون تزريق بي‌برنامه پول به چرخه اقتصادي کشور رکود را از ميان بردارد تصريح کرد: لازمه اين کار اين است که همه مردم، صاحبنظران و دلسوزان کشور، نقش خود را به درستي در اين زمينه ايفا کنند.
دکتر جهانگيري ادامه داد: دولت بايد بعنوان سياستگذار و برنامه ريز، نقش خود را ايفا کند و انضباط مالي را به صورت کامل در برنامه هاي خود حاکم نمايد تا وقتي مردم از دور به دولت نگاه مي‌کنند فکر نکنند که اين دولت اهل بريز و بپاش است.
معاون اول رييس جمهور با تاکيد بر اينکه دولت نبايد به بانک‌ها دست درازي کند و سپرده‌هاي مردم را سپرده‌هاي خود تلقي نمايد گفت: دولت بايد در كنار اين مسائل، در فضاي بين‌المللي نيز آرامش ايجاد کند تا ابزارهايي که فعالان اقتصادي براي خروج از رکود نياز دارند، در اختيار آنها قرار گيرد.
وي افزود: دولت حل و فصل موضوع هسته‌اي را جزو اصلي‌ترين برنامه‌هاي خود دنبال مي‌کند و بنا دارد با حفظ خطوط قرمزي که رهبر معظم انقلاب تعيين کرده اند، از موضع منطق و عزت و استدلال و بدون آنکه زير بار زور برود مسائل هسته‌اي را حل کند.
دکتر جهانگيري تصريح کرد: كساني كه مذاکرات هسته‌اي را شکست خورده تلقي مي‌کنند در اشتباهند. اين دولت با تيم کارکشته‌اي که براي مذاکرات هسته‌اي قرار داده و با حمايت‌هاي مقام معظم رهبري و مردم مصمم است که اين پرونده را به نقطه مطلوب خود برساند.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اينکه دولت مصمم است در فضاي داخلي نيز انسجام و برادري ميان نيروهاي انقلاب ايجاد شود گفت: دولت باور دارد بخش خصوصي بايد موتور محرک اقتصادي کشور باشد و بايد به فعالان اقتصادي اطمينان دهيم که مي توانند نقش آفريني کنند.
دکتر جهانگيري با اشاره به اينكه در اين کشور از لحاظ سخت‌افزاري بسيار ظرفيت و سرمايه ايجاد شده گفت: اگر همين بخش از ظرفيت‌ها را تا 60-70 درصد فعال کنيم بخش زيادي از مشکلات کشور حل مي‌شود.
وي افزود: در مرحله نخست به امکانات و سرمايه‌هاي فيزيکي نياز نداريم و بايد همه تلاش خود را براي اين منظور به کار گيريم که ظرفيت‌ها و سرمايه‌هاي فعلي را فعال کنيم.
معاون اول رييس جمهور ادامه داد: لازمه فعال شدن اين ظرفيت‌ها اين است که دولت شرايطي را به وجود آورد که همه نيروها با هر گرايش سياسي بتوانند در بخشي از کشور نقش ايفا کنند.
دكتر جهانگيري تاکيد کرد: دولت خود را به آرمانهاي امام خميني (ره) و شهدا و زحمتکشان انقلاب اسلامي متعهد مي‌داند و تلاش خود را براي باز کردن گره‌اي از زندگي مردم و حل مشکلات جمهوري اسلامي ايران به کار مي‌گيرد.
در اين مراسم با حضور معاون اول رئيس جمهور از شماري از نخبگان علمي و فرهنگي خانواده‌هاي شاهد و ايثارگر تجليل شد.

r_rsar
اخبار برگزيده