دکتر اسحاق جهانگيري ظهر امروز (سهشنبه) در جلسه کارگروه ملي نجات درياچه اروميه، گزارشهاي ارايه شده ازسوي دبيرخانه کارگروه را خوب و اميدوارکننده توصيف کرد و افزود: نجات درياچه اروميه هدفي مهم و ملي است و دولت با جديت همه توان علمي و اجرايي کشور را به کمک درياچه اروميه آورده است.
معاون اول رييس جمهور افزود: براي احياي درياچه اروميه از مجموعه دانشگاهي کشور، صاحب نظران و اساتيد داخلي و خارجي استفاده شده كه لازم است مردم از اين موضوع اطلاع پيدا کنند و بدانند که نجات درياچه اروميه موضوعي فراموش شده نيست و دولت در اين مسير از حساسيت و اراده جدي برخوردار است.
وي با بيان اينکه ممکن است عدهاي اينگونه القا کنند که درياچه اروميه قابل احيا نيست خاطرنشان کرد: حتي اگر به اين نتيجه برسيم که براي احياي درياچه اروميه به منابع مالي ديگري غير از بودجههاي اختصاص داده شده نياز داريم، حتما براي اين موضوع برنامهريزي خواهيم کرد.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به طرحها و راه کارهاي ارايه شده براي نجات درياچه اروميه، از معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور خواست براي تامين منابع مالي لازم در جهت اجراي اين طرحها برنامهريزي کند تا در سال جاري بتوانيم وارد فاز اجرايي احياي درياچه اروميه شويم.
در اين جلسه كه با حضور وزراي نيرو و جهاد كشاورزي، معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست، استانداران آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي و كردستان تشكيل شده بود، دکتر کلانتري مجري و مدير اجرايي کارگروه نجات درياچه اروميه به ارايه گزارشي از اقدامات و برنامهريزيهاي صورت گرفته پرداخت.
دکتر کلانتري از همه دستگاهها و استانداريهاي مرتبط به خاطر همکاري و همدلي در جهت احياي درياچه اروميه قدرداني کرد و افزود: همه بخشهاي ذي ربط، توان و دانش خود را در اختيار ستاد قرار داده اند و هم اکنون ستاد به صورت تمام وقت و شبانه روزي نجات درياچه اروميه را به عنوان يک موضوع ملي دنبال مي کند.
در اين نشست ضمن معرفي ساختار ستاد احياي درياچه اروميه و اقدامات انجام شده، گزارشي از طرحهاي نوزده گانه تاييد شده در جلسه هيات وزيران براي نجات درياچه اروميه ارايه شد و اعضاي جلسه پيشنهادات و ديدگاههاي خود را درخصوص اين طرح ها مطرح کردند.
تسهيل و افزايش حجم آب ورودي به درياچه، کنترل و کاهش برداشت از آب سطحي و زيرزميني حوضه، اقدامات مطالعاتي و نرمافزاري و انتقال آب به تالابهاي اقماري و جزايري از مهمترين اهداف طرحهاي نوزده گانه بود که در اين جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در اين نشست همچنين گزارشي از سوي دبيرخانه ستاد احياي درياچه اروميه در خصوص اولويتها، اقدامات و برنامههاي در دست اجراي ستاد ارايه شد.