اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

      
دوشنبه 8 خرداد 1402 - 29 May 2023
شناسه خبر: 272
تاریخ خبر: 1393/2/8
ساعت: 14:09
دکتر جهانگيري در نشست مديران صنعت نفت:

نفت و گاز کانون اصلي توسعه صنعت کشور است

معاون اول رييس جمهور ضمن قدرداني از مديران صنعت نفت و دست اندرکاران پارس جنوبي، نفت و گاز را کانون اصلي توسعه صنعت کشور دانست و گفت: دولت آنچه در توان دارد را در جهت حل مشکلات و موانع پيش روي بخش نفت و گاز به کار خواهد گرفت.

دکتر اسحاق جهانگيري ظهر امروز (دوشنبه) در جريان سفر به استان بوشهر در نشستي با مديران صنعت نفت که در پارس جنوبي برگزار شد اظهار اميدواري کرد با تلاش وزارت نفت، پيمانکاران و دست‌اندرکاران پارس جنوبي سال 93 و 94 سال شکوفايي بخش نفت و گاز کشور باشد.
معاون اول رييس جمهور در ادامه پيمانکاران صنعت نفت و گاز را از مهمترين سرمايه‌هاي کشور خواند و گفت: متأسفانه در گذشته به دليل اينکه اين افراد از بخش خصوصي بودند به آنها بي‌توجهي و بي‌مهري شد و بخشي از نيروهاي خود را از دست دادند اما بايد توجه داشته باشيم که بدون حضور اين پيمانکاران دچار مشکل و آسيب در اجراي پروژه‌ها خواهيم شد.
معاون اول رييس جمهور در ادامه رکود، بيکاري و تورم را از دغدغه‌هاي اصلي کشور برشمرد و افزود: اگر دست‌اندرکاران پارس جنوبي همت کنند و فازهاي در دست اجرا را با سرعت راه‌اندازي نمايند مي‌توانيم به مردم بگوييم که در سال 93 گامهاي مهمي در جهت خروج از رکود برداشته خواهد شد.
وي افزود: وقتي به مردم اطلاع داده شود که امسال 5 فاز از فازهاي پارس جنوبي راه‌اندازي مي‌شود بسيار خوشحال خواهند شد؛ چرا که حساسيت‌هاي فراواني در خصوص ميادين مشترک نفتي و گازي در ميان مردم وجود دارد.
معاون اول رييس جمهور تصريح کرد: اگر موضوع ميادين مشترک در سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي نيز ذکر نمي‌شد، بطور طبيعي هر انساني با اطلاع از اينکه کشورهاي همسايه در حال برداشت از منابع مشترک ما هستند، ناراحت مي‌شد و اين ناراحتي زماني دو چندان مي‌شود که بدانيم برداشت بيشتر کشورهاي همسايه از ميادين مشترک به دليل تعلل و کوتاهي ما باشد.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينکه يکي از موضوعاتي که مردم از دولت انتظار دارند همين ميادين مشترک نفت و گاز است، گفت: البته وزير نفت طرح‌هاي خوبي براي اين موضوع در بخش نفت ارايه کرده است.
وي با تاکيد براينکه هرکس در موضوع ميادين مشترک نفتي تعلل و کوتاهي کند در پيشگاه خدا و مردم مسئول خواهد بود، اظهار داشت: بايد حق و حقوق مردم را در موضوع ميادين مشترک احيا کنيم که لازمه آن برنامه‌ريزي و کار جدي است.
معاون اول رييس جمهور اضافه کرد: ملت ما بدليل فشارهاي خارجي و داخلي و تحريم‌هاي ظالمانه متحمل رنجهاي فراواني شده است که بايد با عقل و تدبير اين فشارها را از دوش ملت ايران برداريم.
معاون اول رييس جمهور روند مذاکرات هسته‌اي را مثبت ارزيابي کرد و افزود: با همت و درايت رييس جمهور و تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي که تحت نظارت دقيق مقام معظم رهبري فعاليت مي‌کنند و حتي يک قدم از حقوق ملت ايران عقب‌نشيني نخواهند کرد، اميدواريم بخش زيادي از مشکلات کشور به زودي حل شود، البته دولت براي شرايط بدتر نيز برنامه‌ريزي و پيش‌بيني‌هاي لازم را انجام داده است.
دکتر جهانگيري با اشاره به اينکه پس از ابلاغ سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي، از دستگاه‌هاي اجرايي برنامه خواسته شد، تصريح کرد: دقيق‌ترين و جامع‌ترين برنامه که تاکنون ارايه شده مربوط به وزارت نفت است که در اين برنامه تمام جزئيات و کارهايي که بايد در آينده انجام شود لحاظ گرديده است.
معاون اول رييس جمهور خاطرنشان کرد: مهندس زنگنه در اين مدت گامهاي مثبتي در جهت فروش نفت کشور برداشته و با حذف واسطه‌ها توانسته دستاوردهاي قابل قبولي در اين بخش ايجاد کند.
معاون اول رييس جمهور در ادامه از منابع نفتي و گازي به عنوان نعمت بزرگ خدادادي براي کشور ايران ياد کرد و گفت: اين منابع امتياز بسيار بزرگي براي کشور هستند که بايد قدر آن را بدانيم و به نحو مطلوب در چرخه توليد کشور استفاده کنيم.
وي افزود: شدت مصرف انرژي در ايران 4 برابر متوسط دنياست که اين شرايط اصلا قابل قبول نيست و نبايد به اين دليل که کشور ما از منابع انرژي سرشار برخوردار است، هرطور که مي‌خواهيم از آن استفاده کنيم.
در اين نشست وزير نفت نيز در سخناني سال جاري را سالي تعيين‌کننده براي صنعت نفت و گاز کشور ارزيابي کرد و گفت: اميدواريم بتوانيم 5 فاز را در پارس جنوبي تا پايان سال راه‌اندازي کنيم.
مهندس زنگنه با بيان اينکه وزارت نفت کار سنگيني در پارس جنوبي بر عهده گرفته است، افزود: همکاري پيمانکاران و مجريان طرح‌ها با وزارت نفت همکاري خوب و سازنده‌اي است و اميدواريم کارها علي رغم سختي‌ها و مشکلات با همدلي و همراهي به خوبي انجام شود.
وزير نفت با بيان اينکه صنعت نفت و گاز براي جمهوري اسلامي ايران از اهميت ويژه‌اي برخوردار است خاطرنشان کرد: پارس جنوبي از سال 76 کار خود را آغاز کرد و امروز مي‌توانيم به جرات بگوييم که دستاوردهاي حاصل شده در اين بخش، نتيجه تلاش‌هاي جمهوري اسلامي ايران است.
وي افزود: مردم حساسيت فراواني نسبت به منابع مشترک دارند و از اينکه از کشورهاي همسايه عقب بمانيم احساس ناخوشايندي به آنها دست مي‌دهد.
مهندس زنگنه اضافه کرد: همه بايد تلاش کنيم تا کارها و برنامه‌ها به هر قيمت که شده انجام شود و اميدواريم با حمايت‌هاي رييس جمهور و معاون اول ايشان بتوانيم در اين مسير مشکلات را از پيش روي برداريم.
وزير نفت مجموعه اقدامات انجام شده و کارهاي در دست اجرا را اميدبخش خواند و از حمايت‌هاي دولت، دست اندرکاران و تلاشگران صنعت نفت قدرداني کرد.
در اين جلسه مديرعامل شرکت نفت هم ضمن معرفي منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس، گزارشي از پيشرفت فيزيکي طرح‌هاي در دست اجراي توسعه ميدان گازي پارس جنوبي و ميزان توليد و ارزش حاصل از پارس جنوبي از آغاز توسعه تا پايان سال 92 ارايه کرد.
مجريان و پيمانکاران پروژه‌هاي پارس جنوبي نيز هرکدام ميزان پيشرفت و برنامه زمانبندي راه‌اندازي و تکميل و اجراي پروژه‌هاي خود را اعلام کردند.

r_rsar
اخبار برگزيده