دکتر اسحاق جهانگيري پيش ازظهر امروز (شنبه) در همايش هفته سلامت که در سالن همايشهاي رازي برگزار شد، نقش مردم را در حل مشکلات و مسائل کشور کارساز و مهم دانست و اظهار داشت: هر زمان که مشکلات کشور به بن بست مي رسد نقش آفريني مردم ميتواند گام مهمي در حل اين مسائل باشد همانگونه که در خرداد ماه سال گذشته مردم با خلق حماسه سياسي، براي کشور که دچار يک تلاطم شده بود، فرصتهاي تازه ايجاد كردند.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينکه هم اکنون شرايط و وضعيت سلامت و درمان کشور به نقطهاي رسيده که بايد دست ياري به سوي مردم دراز کنيم تصريح کرد: همانگونه كه در شعار امسال هفته سلامت آمده مردم ميتوانند با حفظ سلامت خود و خودمراقبتي، نقش سازندهاي در کمک به سلامت کشور داشته باشند که لازم است با آگاهي بخشي، مردم به سمتي هدايت شوند که اگر متوجه شوند کاري مخل سلامت خود و جامعه است، از انجام آن پرهيز نمايند.
وي با تأکيد براينکه مسأله سلامت و درمان امروز يکي از اصليترين دغدغههاي مردم است خاطر نشان کرد: متأسفانه امروز شرايطي در اين بخش حاکم است که به جهت پرداخت حدود 70 درصدي هزينههاي درمان از جيب مردم، اگر خانوادهاي که از نظر اقتصادي در طبقه متوسط رو به بالا قرار دارد دچار مشکلات درماني شود که نيازمند جراحي و بستري باشد، هزينههاي درمان به نحوي اين خانواده را درگير ميکند که ممکن است به طبقه پايينتر از متوسط نزديک شود.
دکتر جهانگيري افزود: اين وضعيت مطلوب نيست و به همين دليل موضوعاتي بودکه جناب آقاي دکتر روحاني از ابتدا مورد توجه قرار داند و بر اين اساس موضوع کاهش هزينه ها امروز به عنوان يکي از اولويت هاي اصلي دولت در دستور كار قرار گرفته است.
معاون اول رييس جمهور ادامه داد: با چنين اولويتي که در دستور کار دولت قرار گرفته، موضوع تامين مالي بخش سلامت يکي از مهمترين مسائل است، هرچند دولت تدبير و اميد از زمان آغاز به كار مشكلات متعدد اقتصادي همچون تورم، ركود و اجراي نادرست مرحله اول طرح هدفمندي را نيز پيش رو داشته است.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينکه همواره يکي از موضوعات مهم در نظامهاي مردم نهاد همچون جمهوري اسلامي ايران توجه به بخش سلامت و درمان است گفت: خوشبختانه در سالهاي گذشته گامهاي مهمي در اين زمينه برداشته شده و خدمات بهداشتي و درماني تا دور دستترين نقاط در روستاها راه پيدا کرده و شاخصهاي سلامت و ميزان اميد به زندگي نسبت به گذشته روند مثبتي در پيش گرفته که بايد از دست اندرکاران و تلاشگران عرصه سلامت کشور قدرداني کرد.
دکتر جهانگيري اظهار داشت: البته با توجه به ابعاد متعدد بخش سلامت و اينکه در اين بخش تنها موضوع درمان مطرح نيست و موضوعات ديگري همچون مسائل رواني و اجتماعي نيز دخيل هستند، پرداختن به موضوع سلامت و درمان را نميتوان تنها از طريق يک دستگاه پيگيري کرد بلکه يک رويکرد همگاني است و همه دستگاهها و خود مردم نيز بايد مشارکت داشته باشند.
وي با تاکيد براينکه خوشبختانه امروز وضعيت پزشکي کشور از نظر دانش و توانمندي در وضعيت مطلوبي قرار دارد خاطر نشان کرد: بسياري از صاحب نظران که از کشورهاي خارجي به ايران مي آيند و دستاوردها و توانمنديهاي علمي کشور در بخش پزشکي را مشاهده ميکنند به قدرت علمي و توان پزشکي ايران اذعان ميکنند.
معاون اول رييس جمهور افزود: در اوايل انقلاب بسياري از بيماران براي امور درماني بايد به کشورهاي خارجي اعزام ميشدند اما امروز شاهد آن هستيم که شمار زيادي از مردم کشورهاي همسايه و بسياري از ايرانيان مقيم اروپا ترجيح ميدهند براي اقدمات درماني خود به ايران سفر کنند.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به برنامهريزيهاي دولت براي تامين منابع مالي مورد نياز بخش سلامت و درمان کشور گفت: دولت در پايان سال 92 حدود 2800 ميليارد تومان به بخش سلامت اختصاص داد و در طرح هدفمندي نيز 4800 ميليارد تومان براي بخش سلامت درنظر گرفته و با پيگيريهاي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در مجلس شوراي اسلامي نيز امکان خوبي فراهم شده و مقرر گرديده 3000 ميلياد تومان از بودجه كل كشور نيز به اين بخش اختصاص داده شود که در مجموع در حدود 10 هزار ميلياد تومان براي کمک به بخش درمان کشور فراهم خواهد شد.
وي با تأکيد براينکه البته مشکلات فراتر از اين ارقام و منابع مالي است و انتظار نمي رود همه راههاي نرفته در طول يک سال طي شود افزود: نکته اي که حائز اهميت است اين است که دولت در شرايط اقتصادي بسيار سخت، اهميت فراواني براي بخش درمان قائل شد و توانست منابع قابل توجهي به اين بخش اختصاص دهد.
دکتر جهانگيري ادامه داد: مسئولين و دست اندرکاران حوزه سلامت بايد از اين اعتماد دولت استفاده کنند و با ارائه خدمات خوب و استفاده مناسب از اين منابع شرايطي را فراهم نمايند که مردم احساس کنند در بخش سلامت و اقدامات درماني تفاوت هاي جدي و قابل لمسي ايجاد شده است.
معاون اول رييس جمهور اضافه کرد: اگر اين اعتماد در ميان مردم تقويت شود و مردم بپذيرند که اين دولت به حرفهايي که ميزند عمل ميکند، حمايتهاي جديتري از سوي مردم خواهيم داشت و دولت قادر خواهد بود در بخشهاي مهمتر نيز از حمايت مردم در جهت منافع و مصالح کشور استفاده کند.
وي با تاکيد براينکه دولت تدبير و اميد مصمم است مشکلات اقتصادي، مسائل بينالمللي و گرههايي که در زندگي مردم ايجاد شده است را حل کند خاطرنشان کرد: برهمين اساس دولت از همه صاحبنظران و نخبگان انتظار دارد با پيشنهادات و انتقادات خود دولت را ياري کنند.
دکتر جهانگيري افزود: البته بايد توجه داشت که انتقاد با تخريب فرق دارد و در جايي که منافع و مصالح ملي کشور درميان است، بايد مسائل فردي و جناحي کنار گذاشته شود چرا که مصالح ملي همواره از مصالح جريانها و گروهها مهمتر است.
معاون اول رييس جمهور ادامه داد: قبل از اجراي مرحله دوم طرح هدفمندي که يک موضوع ملي است، برخي افراد صاحب نفوذ به دولت فشار مي آوردند که دولت بايد با اجبار گروههاي پردرآمد را حذف کند اما دولت اين موضوع را به خود مردم واگذار کرد تا هرکس احساس ميکند به يارانه نقدي نياز ندارد خودش انصراف دهد.
دکتر جهانگيري افزود: در مدت زمان ثبت نام نيز عده اي تصور ميکردند که انصراف گسترده مردم ممکن است براي دولت موفقيتهايي به همراه داشته باشد از اين رو در اين مدت با بيان برخي سخنان و انتقادات به دارايي هاي برخي وزرا و يا انتشار مطالبي در خصوص برگزاري جشن ها و بريز و بپاشها از سوي دولت، تلاش کردند به طور غيرمستقيم مردم را از انصراف بازدارند که البته بايد از بزرگواري مردم تشکر کنيم که بيش از دو ميليون و چهارصد هزار نفر در اين مرحله از دريافت يارانه انصراف دادند و هنوز نيز برخي خانوادهها در حال انصراف هستند.
گفتني است در اين مراسم از خيرين و حاميان بخش سلامت تجليل شد و از معاون اول رييس جمهور لوح تقدير دريافت كردند.