دکتر اسحاق جهانگيري ظهر امروز (پنجشنبه) در ملاقات با اعضاي هيأت عامل صندوق توسعه ملي با اشاره به ابلاغ سياستهاي اقتصاد مقاومتي گفت: در اين ابلاغيه تکاليف مهمي براي صندوق توسعه ملي پيش بيني شده که بايد به دقت پيگيري و اجرايي شود.
دکتر جهانگيري خروج از رکود را از اصليترين سياستهاي دولت در سال جاري دانست و افزود: با استفاده مناسب از منابع و اعتبارات صندوق توسعه ملي مي توان سرمايه در گردش واحدهاي توليدي، صنعتي و کشاورزي را تأمين و زمينه خروج از رکود را فراهم کرد.
معاون اول رئيس جمهور از جهتگيري صندوق توسعه ملي براي توجه ويژه به مناطق محروم و کمتر توسعه يافته کشور استقبال کرد و افزود: با استفاده از اين اعتبارات ميتوان مشکلات اين مناطق را برطرف کرد.
دکتر جهانگيري بر اهميت افزايش صادرات غيرنفتي تأکيد کرد و افزود: استفاده از منابع صندوق در صنايع بزرگ کشور ميتواند زمينه افزايش صادرات آنها را فراهم کند.
معاون اول رئيس جمهور از استانداران و ديگر مسئولان کشور دعوت کرد تا طرحهاي مناسب بخش خصوصي در استان را هر چه سريعتر به بانکهاي عامل معرفي کنند تا همه استانهاي کشور بتوانند از منابع و تسهيلات صندوق استفاده کنند.
دکتر جهانگيري ضمن تشکر از زحمات اعضاي هيات عامل صندوق توسعه ملي افزود: از اين صندوق انتظار ميرود به گونهاي فعاليت کنند که با کمترين اثر تورمي، بيشترين بهره اقتصادي به دست آيد.
دکتر سيدصفدرحسيني رئيس هيات عامل صندوق توسعه ملي نيز در اين جلسه، گزارشي از آخرين موجودي، ميزان اعتبارات ريالي و ارزي پرداخت شده و اولويتهاي کاري صندوق در سال جاري ارائه کرد. بر اين اساس از سال 1389 که صندوق توسعه ملي شکل گرفته تا کنون در مجموع59/8 ميليارد دلار به اين صندوق واريز شده است که از آن، مبالغي تحت عنوان تسهيلات ارزي، تسهيلات ريالي، عيدانه و پرداختهاي خاص انجام گرفته است. در حال حاضر 14/6 ميليارد دلار از منابع صندوق براي طرحهاي در دست اجرا مسدود شده و موجودي فعلي صندوق 22/2 ميليارد دلار ميباشد.
وي افزود: در اين مدت براي طرحهاي مهمي همچون پتروشيمي 3/3 ميليارد دلار، فولاد 1/6 ميليارد دلار، نيروگاهي 2/6 ميليارد دلار پرداخت صورت گرفته است.
رئيس هيأت عامل صندوق توسعه ملي تأکيد کرد: اولويت اصلي صندوق پرداخت اعتبارات مناسب براي توسعه صنايع و کشاورزي کشور است.
وي تأکيد کرد: اين اعتبارات در مناطق محروم با سود 4 درصد کمتر و دوره بازگشت 2 سال طولانيتر پرداخت ميشود.
دکتر صفدرحسيني افزود: در ساختار جديد صندوق توسعه ملي مرکز مشاورهاي جهت تعامل با نخبگان و صاحبنظران دانشگاهي پيشبيني شده است تا از منابع صندوق به بهترين نحو براي توسعه کشور بهرهبرداري شود.