دکتر اسحاق جهانگيري ظهر امروز (دوشنبه) در جريان سفر به شهرستان پيشوا، از مجتمع کشت و صنعت تهران (واحد ورامين) به عنوان يكي از بزرگترين مجتمعهاي تابعه شرکت هولدينگ"مزارع نوين ايرانيان" وابسته به سازمان اتکا بازديد کرد و با توضيحات وزير جهاد کشاورزي و مسئولين امر در جريان فعاليتها و ظرفيتهاي اين شرکت قرار گرفت.
از جمله فعاليتهاي دانشبنيان و داراي ارزش افزوده شرکت "مزارع نوين ايرانيان" ميتوان به واحد کشت بافت اين مجتمع اشاره کرد که در نوع خود، يکي از بزرگترين واحدهاي کشت بافت کشور بوده و توانسته از خروج ارز جهت خريد نشاء گياهان خاص و زينتي جلوگيري نمايد. همچنين پرورش شترمرغ نيز از ديگر فعاليتهاي اين مجتمع ميباشد.
معاون اول رئيس جمهور در نشست پاياني بازديد از واحدهاي نمونه دامپروري و کشاورزي شهرستان پيشوا، از سازمان اتکا به عنوان يک ظرفيت مناسب در بخش کشت و صنعت ياد کرد و گفت: دولت از اين گونه نهادها که در جهت سياستهاي دولت فعاليت دارند، حمايت ميکند و معتقد است هر چه اين فرصتها بيشتر باشد، بازده و بهرهوري بيشتري در زمينه توليد خواهيم داشت.
وي افزود: دولت به تمام نهادهاي عمومي و خصوصي که در زمينههاي مختلف بخش کشاورزي فعاليت دارند، نگاه مثبتي دارد و به عنوان يک فرصت مناسب به اين نهادها ميانديشد.
دکتر جهانگيري با تأکيد بر لزوم بکارگيري فناوريهاي نوين در بخش کشاورزي گفت: هر چه استفاده از دانش روز و فناوريهاي جديد بيشتر باشد، قطعاً آثار مثبت و دستاوردهاي مطلوبي خواهيم داشت.
وي با تأکيد بر اينکه دولت از بخش کشاورزي به طور جدي حمايت ميکند، افزود: صندوق توسعه ملي و اعطاي تسهيلات از جمله ابزارهايي است که بايد به کمک توليد بيايد تا با کارايي بيشتر و هزينه کمتر، بتوانيم به بخش صادرات محصولات کشاورزي و دامپروري رونق بخشيم.
معاون اول رئيس جمهور همچنين يکي از محدوديتهاي اصلي در بخش کشاورزي را کمبود منابع آب دانست و گفت:
بهرهوري در کشاورزي به خصوص در زمينه آبرساني از اولويتهاي وزارت جهاد کشاورزي است که بايد با استفاده از روشهاي نوين آبياري، استفاده بهينه از آب و بهرهوري را سرلوحه کار خود قرار دهد.
وي همچنين با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوي فرماندار شهرستان پيشوا خاطرنشان کرد: شهرستانهايي که به پايتخت متصل هستند از مسائل و مشکلات مختلف تهران همچون مشکلات زيست محيطي متأثر ميشوند.
وي افزود: يکي ديگر از مشکلات شهرستانهاي استان تهران اين است که دغدغههاي مديريت استان به قدري زياد است که شايد کمتر بتواند به شهرستانها توجه کند که در اين خصوص بايد با تفويض اختيارات بيشتر به فرمانداران، زمينه تصميمگيري و رفع مشکلات آنها را فراهم نماييم.
معاون اول رئيس جمهور اظهار اميدواري کرد با کار و فعاليت بيشتر، سال 93 ، سال خروج از رکود و رونق بخشيدن به اقتصاد کشور باشد.
در اين نشست گزارشي از فعاليتهاي سازمان اتکا و ظرفيتهاي اين سازمان در بخش کشت و صنعت و پرورش دام و طيور ارائه شد و مشکلات و موانع پيش روي توسعه فعاليتهاي اين سازمان مطرح گرديد.
وزير جهاد کشاورزي نيز در اين نشست با اشاره به ظرفيتهاي فراوان کشور در بخش توليد گياهان دارويي گفت: وجود بيش از 8 هزار فلور گياهي در کشور ظرفيتي مناسب است که ميتوان با توسعه توليد گياهان دارويي نسبت به ايجاد درآمد و اشتغالزايي اقدام کرد.
مهندس حجتي استفاده از تکنولوژي و فناوريهاي روز را از ضرورتهاي بخش کشاورزي برشمرد و گفت: با استفاده از فناوريهاي روز ميتوان در جهت کاهش هزينهها، افزايش توليد و بهبود کارايي گام برداشت.