دكتر اسحاق جهانگيري عصر پنجشنبه 92/12/29 در جريان سفري سه روزه به استان کرمان در نشست ارايه قابليتها و زمينههاي سرمايهگذاري اين استان، مهمترين سياست دولت يازدهم را استفاده از همه ظرفيتهاي کشور با هر گرايش و انگيزه عنوان كرد و افزود: سال 93، سال نشاط سياسي و اقتصادي ايران است تا همه جريانهاي سياسي داخل نظام بتوانند به صورت فعال کار کنند و بتوان کشور را از مشکلات عبور داد.
معاون اول رييس جمهور روند اصلاح فرايندها و اشكالات را مثبت ارزيابي كرد و گفت: اميدواريم با تلاش مديران، مشکلات يکي پس از ديگري از پيش روي كشور برداشته شود چراكه ظرفيتهاي موجود در کشور در بخش نيروي انساني مجرب و تحصيلکرده به گونهاي است كه خواهيم توانست از مشکلات عبور کرده و به وضعيت مناسبي دست يابيم.
دكتر جهانگيري با بيان اينکه دولت يازدهم در شرايطي دشوار كار خود را آغاز كرد، تصريح كرد: در بخشهاي مختلف مشكلات فراواني وجود داشت و مثلا در حوزه سياست خارجي تحريمهاي جدي عليه كشور وضع شده بود که اين تحريمها بر دستگاههاي اجرايي و مردم فشار وارد کرده بود. معاون اول رييس جمهور ادامه داد: در عرصه فرهنگي نيز چهرههاي مهم فرهنگي کشور کنار کشيده بودند و در سياست داخلي نيز شکاف عميقي بين نيروهاي وفادار و داخل نظام به وجود آمده بود.
وي خاطرنشان كرد: رکود اقتصادي و تورم شرايط نامساعدي را ايجاد كرده بود و ميزان تورم تا مرداد ماه به بالاي 40 درصد رسيد و رکود و تورم به صورت توأمان با اين شدت در ايران بيسابقه بود.
دكتر جهانگيري افزود: دولت تدبير و اميد در حوزه بينالمللي به نحوي وارد شد که کشورهاي قدرتمند متوجه شدند با اين دولت و ملت نميتوانند با زبان زور و تهديد سخن گفت و بايد از طريق گفتگو و مذاکره مسائل را دنبال كنند.
وي ادامه داد: زماني که رييس جمهوري اسلامي ايران پيشنهاد دنياي عاري از خشونت افراطيگري را مطرح کرد، کشورهاي دنيا به اتفاق آرا از اين پيشنهاد استقبال کردند و شرايط به گونهاي تغيير كرد كه دنيا با زبان استدلال و منطق با ما سخن گفت.
دكتر جهانگيري در ادامه با تأکيد بر اينکه امروز ستونهاي تحريم شکسته شده، گفت: امروز کشورها براي ارتباط با ايران از يکديگر سبقت ميگيرند و همان کساني كه گفته بودند مديرانشان از سطح مديرکل به بالا نبايد با مقامات ايراني ديدار کنند، اکنون در سطح رييس جمهور براي ديدار با رييس جمهور ايران انتظار ميکشند.
وي ادامه داد: شرکتهاي اروپايي نيز بيش از دولتها مشتاق هستند که جاي پاي خود را در ايران محکم کنند و از ظرفيتهاي زياد و بازار بزرگ ايران استفاده كنند.
دكتر جهانگيري يكي از دغدغههاي اصلي دولت يازدهم را تورم خواند و گفت: هم اكنون روند کنترل تورم مطلوب است و در دي ماه و بهمن ماه سال جاري شاهد کاهش تورم بودهايم.
وي آمار پرداخت يارانهها نسبت به آمار بودجههاي عمراني را تکاندهنده دانست و گفت: در هفت ماه گذشته نخستين دغدغه ما تأمين منابع لازم براي پرداخت يارانههاي نقدي بوده است. در بهمن ماه سال جاري به 77 ميليون و 344 هزار نفر يارانه پرداخت شده که اين ميزان از تعداد جمعيت رسمي ايران بيشتر است.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به ايرادات موجود در طرح مسكن مهر و مرحله نخست طرح هدفمندي يارانهها خاطرنشان کرد: تصميمات روشني در زمينه مسکن مهر، هدفمندي يارانهها و نفت با تاسي از رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب براي اجراي صحيح اين طرحها برنامهريزي كردهايم.
دكتر جهانگيري با بيان اينكه مصرف انرژي در ايران چهار برابر متوسط مصرف در دنيا است، گفت: با اشكالات موجود در اجراي مرحله اول طرح هدفمندي يارانهها، هدف اصلي كه ايجاد تعادل در توليد و مصرف انرژي بود محقق نشد و شرکت هاي اصلي توليدکننده انرژي با مشکل مواجه شدند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به قابليتهاي فراوان استان كرمان گفت: كرمان از نيروي انساني تحصيلكرده و باتجربه برخوردار است و اميدواريم مشکلات ديار کريمان با همت مديران استان و حمايت دولت رفع شود.
معاون اول رييس جمهور اظهار کرد: علاقهمنديم مديران استان با اختيارات کامل تصميمگيري کنند، زيرا دورهاي که دولت ميگفت در شوراي برنامهريزي استانها تصميم نگيريد تا هيأت دولت بيايد و تصميم بگيرد، تمام شده است.
دكتر جهانگيري تأکيد کرد: استانداران بايد در شوراي برنامهريزي با ابتکار ايجاد منابع جديد براي عبور از مشکلات، راه حل مناسب پيدا کنند.