معاون اول رئيس جمهور در جريان سفر به استان مازندران که به منظور بازديد از پروژههاي راهسازي محور هراز انجام شد، از چند دستگاه تونل در دست احداث بازديد کرد و سپس در نشستي با حضور وزير راه و شهرسازي، استاندار مازندران و مسئولين راه و شهرسازي استان شرکت کرد.
معاون اول رئيس جمهور در اين نشست که در يکي از کارگاههاي اجراي پروژه چهار خطه کردن محور هراز واقع در منطقه پنجاب برگزار شد، با تبريک سال نو و آرزوي خير و برکت براي مردم ايران، اظهار داشت: مردم ايران تمايل دارند در هر فرصتي که پيش ميآيد، به جهت خوش آب و هوا بودن استانهاي شمالي کشور از اين مناطق بازديد کنند؛ از اين رو لازم است راههاي ارتباطي و دسترسي به استانهاي شمالي کشور، متناسب با حجم مسافران و گردشگران باشد.
وي با اشاره به گزارشهاي ارائه شده و ابراز رضايت نسبي از وضعيت پروژهها اظهاراميدواري کرد مردم شاهد تکميل کارهاي نيمه تمام و پروژههاي عمراني باشند.
دکتر جهانگيري با قدرداني از عملکرد مناسب و سرعت عمل قرارگاه خاتم الانبيا در اجراي برخي تونلهاي محور هراز، گفت: قرارگاه خاتم ظرفيت بزرگي براي کشور است که بايد براي آن اهميت قائل شويم و تلاش کنيم با تامين منابع مورد نياز زمينه اجراي کارهاي بزرگ توسط قرارگاه را فراهم آوريم.
معاون اول رئيس جمهور افزود: دولت اميدوار است بتواند با بکارگيري راهکارهاي مختلف، منابع مورد نياز تکميل پروژه محور هراز را از طريق قانوني تامين کرده و ظرف سال 93 و 94 شاهد به بهرهبرداري رسيدن اين طرح باشيم.
معاون اول رئيس جمهور در ادامه سخنان خود يکي از برنامههاي مهم دولت تدبير و اميد در سال 93 را تلاش براي خروج از شرايط رکود دانست و افزود: طي سالهاي گذشته رکود بر تمام اقتصاد کشور و بخصوص در بخش عمراني حاکم شده بود.
دکتر اسحاق جهانگيري ادامه داد: دولت در 7 ماه آغاز به کار خود در سال 92 بر موضوع کاهش تورم تمرکز پيدا کرد و خوشبختانه با سياستگذاريها و عملکرد مناسب توانست در پايان سال 92 دستاورد قابل قبولي در کاهش تورم داشته باشد.
دکتر جهانگيري با اشاره به وصول 147 هزار ميليارد تومان از بودجه سال 92 تصريح کرد: خوشبختانه در نيمه دوم اسفند تخصيص مناسبي از بودجه به پروژههاي عمراني اختصاص يافت و زمينه اجراي برخي طرحهاي عمراني کشور را فراهم کرد.
معاون اول رئيس جمهور يکي از بخشهاي موثر در خروج از رکود را بخش مسکن و پروژههاي راه و شهرسازي دانست و گفت: پروژههاي اين دو بخش به دليل اشتغالزا بودن و عدم وابستگي به منابع ارزي نقش موثري در خروج از شرايط رکود دارد که اميدواريم بتوانيم در سال 93 توجه شاياني به اين بخش داشته باشيم.
دکتر جهانگيري اضافه کرد: بودجه سال 93 از تعادل مناسب و قابل قبولي در بخش هزينه و درآمدها برخوردار است و رقم مناسبي براي بودجه عمراني در نظر گرفته شده که اميدواريم با بکارگيري راهکارهاي ديگر همچون فروش سهام و اوراق مشارکت بتوانيم گام موثري در اجرا و تکميل پروژههاي عمراني کشور برداريم.
دکتر جهانگيري با اشاره به طرح هدفمندي يارانهها اظهار اميدواري کرد: در روزهاي آينده و با ثبت نام جديد متقاضيان يارانه، مرحله دوم طرح هدفمندي اجرا و شرايط اقتصادي کشور بهتر شود.
معاون اول رئيس جمهور يکي از اصليترين تنگناها و مشکلات مرحله اول طرح هدفمندي را عدم تعادل بين منابع و مصارف دانست و خانوارهايي که به دريافت يارانه نياز ندارند را به انصراف داوطلبانه از دريافت يارانه فراخواند.
وي افزود: دولت اميدوار است بتواند از منابع حاصل از اجراي مرحله دوم طرح هدفمندي براي کمک به اقشار ضعيف جامعه و اجراي کارها و پروژههاي اساسي بخصوص در بخش درمان و طرحهاي توليدي استفاده کند.
در اين جلسه مديرکل راه و شهرسازي استان مازندران گزارشي از ميزان پيشرفت فيزيکي پروژه چهار خطه کردن محور هراز ارائه کرد و گفت: محور هراز در حدود 154 کيلومتر است که 104 كيلومتر آن در حوزه استان مازندران و مابقي در حوزه استان تهران است.
وي ضمن اعلام آمار و ارقام در خصوص جزئيات طرح، به ارائه گزارشي از اعتبارات مورد نياز، قراردادهاي منعقد شده، مسائل اصلي و زيرساختهاي محور هراز، برنامه زمانبندي وزارت راه و شهرسازي براي تکميل و اجراي طرح و همچنين موانع و تنگناهاي پيش روي اجراي اين پروژه پرداخت.